Den třetí – Chiang Mai

Dnesni den byl trochu hekticky, jelikoz jsme vstali trochu pozdeji. Hned po snidani jsme se vydali na sloni farmu. Jelikoz jsme ani jeden nevedeli, kde misto je, hodili jsme do google aspon presnou polohu.

Po asi hodinove ceste z Chiang Mai jsme prijeli na misto, ktere podle google maps melo byt to spravne. Zajiste, ze tam nic nebylo. Jedine co jsme nasli byla polnacka do kopce, ktery bychom vyjeli jen terenakem.

Zkusili jsme tedy pokracovat dal az najednou u maleho hotelu vidime u silnice dva slony.

Zajeli jsme na parkoviste pod hotelem, kde byla skupinka domorodcu. Zeptali jsme se na sloni farmu a kupodivu jsme byli na miste. Jelikoz na slony jezdi lide vetsinou pres rezervace a cestovky a vylety jsou na den az tri dny, zajiste ze nemeli volno. Nastesti nam pan rekl, ze o pul 3 bude mit zpet nejake slony. Cena 1200 bathu za slona tzn. 2400 bathu.

Meli jsme asi 3 hodiny cas a tak jsme se vydali zpet k vodopadu, kolem ktereho jsme jeli. Dle cedulky 1 km od silnice.

Bylo cca 34stupnu kdyz jsme se prodirali dzungli. Cesta byla prvne siroka nicmene potom se zuzila na uzkou stezku z kopce dolu. Vodopad jsme nasli na 2pokus. Bylo to velice odlehle misto, kam moc turistu nezajde. Jelikoz je obdobi sucha, v rekach neni moc vody, nicmene i tak to bylo krasne misto. Dole pod vodopadem byla mala plazicka kde se dalo vejit do vody. To jsme nezkouseli, jelikoz jsme nevedeli jak se dostat dolu.

Po navsteve vodopadu jsme jeli zpet ke sloni farme. V hotelu jsme si dali chutne jidlo a pivo (fakt jsme meli na pivo chut).

O pul 3 jsme se vydali na misto kde jsme meli mit sraz s guidem. Ten tam zajiste nebyl. Trochu jsme meli strach ze sloni nebudou jelikoz nikdo neumel anglicky a nebyl schopny se s nama domluvit.

Asi ve 3 hodiny se ukazal chlapek s kterym jsme mluvili a sdelil nam dobrou zpravu. Ma volne dva slony.
Ihned jsme se dali na cestu. Na slona se leze docela v pohode pres nohu. Sednete si hnedka na hlavu a chytnete se jednou rukou popruhu, druhou se opirate o hlavu. Cesta byla pestra, slonici papali vsechno mozne, hrali si ve vode a celkove to bylo uzasne. Urcite jedna z nejlepsich veci co jsme zazili.

Po cca 1hodine a 20minutach jsme prisli zpet k autu. Rozloucili jsme se se slonama a jelikoz jsme nemeli mnoho casu, vydali jsme se na cestu do Lampangu, kde jsme meli ubytovani. Cesta cca 130km byla skvela. Thajska dalnice je krasna, povolena rychlost 90km. V pohode jsme jeli kolem 100 km/h. Cca v 19:00 jsme prijeli do Lampang a sli se ubytovat. Vecer jsme zavrsili veceri v nedaleke restauraci.

Na zitra mame v planu jednu z nejdelsich cest autem cca 3 a pul hodiny.

M a K

Leave a Reply